23 Kasım 2012 Cuma

Damla Sakızlı Sütlaç

Sütlaç



   Evimizde en çok sütlü tatlılar tercih edilir.Eşime göre sebebi hafif olması bana göre de yapması kolay olmasıdır   :) Yaz aylarında Alaçatı - İmren'den aldığım sakız macununu bitirmek için sütlaca ekledim...Bence damla sakızlı sakız veya dövülmüş parça damla sakızı kadar etkili değil ve gereksiz bir macun....


   Ben sütlaca nişasta veya pirinç unu ilave etmedim.Size kıvamı çok sulu gelirse 1 yemek kaşığı nişastayı biraz su ile açıp yavaş yavaş ilave edin sütlaca son aşamada...




Damla Sakızlı Sütlaç

1 litre süt
yarım litre su
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1,5 çay bardağı pirinç
minicik tuz
1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
1 su bardağı su
1 paket vanilya


Pirinçleri yıkayıp yarım litre su ve tuz ilavesi ile kısık ateşte iyice dağılıp suya nişastalarını bırakana kadar haşlayın.

Damla sakızı macununu 1 bardak suda eritin.

Haşlanan pirinçlere süt  ve sakızlı suyu ekleyin kısık ateşte iyice kaynayıp koyulaşana kadar arada karıştırarark pişirin.(25-30 dk)

En son şekeri ve vanilyayı ekleyip sütlaçları sıcakken kaselere boşaltın.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder