24 Kasım 2012 Cumartesi

Hamsi Pilav

Hamsi Pilav
Hamsi Pilav

Malzemeler:

  • 1,5 kg. hamsi
  • 1 su brd. pirinç
  • 2 havuç
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 su brd. sıvı yağ

Yapılışı:
  • Önce pirinç ısıtılıp bekletilir.
  • Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ayıklanır, yıkanır. Tuz konularak mısır unuyla unlanır.
  • Pirinç sade pilav olarak pişirilir.
  • Başka bir tencereye 2 yemek kşğ. yağ konup, soğanlar yemeklik doğranarak sotelenir.
  • İçine 2 havuç irice rendelenip eklenerek sotelenir. Kavrulunca üzerine maydanoz katılır.
  • Pişmiş pilav ilave edilerek karabiber eklenir.
  • Teflon tavaya biraz yağ konup hamsiler üzerine dizilir.
  • Pişirilmiş iç hamsilerin üzerine dökülür. 
  • Kenarları içeriye katlanır ve açık kalan yerlere hamsi dizilir.
  • Kızarıncaya kadar ocakta pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder