20 Kasım 2012 Salı

ŞEHRİYELİ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI...

    Merhaba, bugün size çok lezzetli aynı zamanda çok da besleyici bir pilav tarifim var. Bu pilav bizim evimiz de çok seviliyor. Sofrasında değişik tarifler arayanlar, akşam için hemen deneyebilir.
Malzemelerimiz:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı tel şehriye
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
tuz, pul biber, nane

Hazırlanışı:
İlk önce soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz.
Tenceremize alıyoruz. Şehriyemizi ilave ediyoruz.
2 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı sıvı yağla, güzelce karıştırarak kavuruyoruz.
Salçamızı ilave ediyoruz.
Yemeklik küçük küçük doğradığımız yeşil biberleri de ilave ediyoruz.
Kabuğu soyulmuş yemeklik doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz.(Domatesle biber yerine, kış hazırlıkları için yaptığımız menemenden 3-4 kaşık koyabilirsiniz)
Kavurmaya devam ediyoruz.
Bulgurumuzu da ilave edip suyunu, tuzunu baharatlarını koyup karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ateşin altını kısıyoruz. 
Bulgurlarımız pişene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder