20 Kasım 2012 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI

GEREKLİ OLANLAR:

1 orta boy karnabahar
3 yumurta 
4 yemek kaşığı un 
1 su bardağı yoğurtTuz  isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber 

KIZARTMAK İÇİN
 1 su bardağı sıvı yağ 
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
Tuz 

Karnabahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu veyarım limon sıkılmış  suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta yoğurt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnabaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvı yağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder