23 Kasım 2012 Cuma

fırında sebzeli makarna

sebzeli makarna graten
 
Geçenlerde, akşam yemeğine ne yapsam krizi yaşarken sebze, protein ve korbonhidrata tek hamlede çözüm olarak bu yemeği yapmıştım eşim çok beğendi, kızım kenarından tırtıkladı oğlum ise ııh dedi:) Siz yapınca bakalım sizinkiler ne diyecek yorum olarak bırakın lütfen. Benim fikrim ise; nefis olmuştu! Davet sofralarınıza yapabileceğiniz şıklıkta ve lezzette, önerim ise küçük fırın kaplarında porsiyonluk yapın. Ben tavadaki işlem bitince fırın kabına dökmedim direk tavayı fırına sürdüm daha kolay oldu bulaşıkdan bir kap azalmış oldu:)
 
malzemeler
yarım paket makarna (250 gr burgu kullandım)
küçük brokoli (200 gr kadardı)
1 tane büyük havuç
200 gr kıyma
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
Makarnayı haşlayın suyunu süzün.
Havucu kibrit çöpü gibi doğrayın zeytinyağında soteleyin kıymayı ekleyip kavurun. Küçük budaklara ayırdığınız brokoliyi ekleyin biraz daha soteleyin. Makarnayı, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın ocaktan alın.
 
 
beşamel sosu için
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı süt
tuz
200 gr rende kaşar peyniri
 
Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun. Sütü ekleyin çırpma teliyle karıştırın üzeri göz göz olana kadar pişirin tuzla tatlandırın. Makarnayı fırın kabına alın üzerine beşamelini dökün üzerine rende kaşar peyniri serpin 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
beşamelli ve sebzeli fırın makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder