18 Kasım 2012 Pazar

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI



Daha önce etimek tatlısı yapmıştım, çok beğenmiştik. Bu sefer çok sevdiğim vişne ile denemek istedim.

© 1 paket etimek

Şerbeti için:
© 1,5 su bardağı toz şeker
© 1 kase vişne
© 1 su bardağı su
© 2-3 damla limon

Muhallebi için:
© 1 lt.süt
© 1 yumurta
© 6 yemek kaşığı toz şeker
© 6 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı mısır nişastası
© 1 paket vanilya

Üzeri için için:
© ½ paket kakaolu pötibör bisküvi

Öncelikle şerbeti yapalım, çekirdekleri çıkartılmış vişneleri rondodan geçirelim. Vişneler suyu ile birlikte 1 su bardağına denk gelecek, eksik olursa üstünü su ile tamamlayın. Vişneyi, 1 su bardağı suyu ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca limonu sıkıp ocaktan alın. Etimekleri borcama dizin, üzerine şerbeti dökün.
Muhallebisi için, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyun. Devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip, ocaktan alın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Tatlı ılıyınca pötibör bisküviyi rondodan geçirip, üzerine serpin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder