29 Kasım 2012 Perşembe

Tavuk Suyuna Çorba



     Namı diğer hasta çorbası...

    Çiftlik tavukları hakkındaki olumsuz söylentiler hee geçen gün artınca uzun zamandır  eve tavuk girmez olmuştu...Geçenlerde köy tavuğu bulunca hemen aldım ve tabiki klasik olarak hemen suyuna çorba,pilav yaptım :)

    Ben derilerini aldım ve içerisine sebze ilavesi ile haşladım,daha yağlı seviyorsanız derileri ile haşlayın.Un  terbiyeye değilde  1 yemek kaşığı tereyağda unu kavurup o şekildede kullanabilirsiniz...

Tavuk  Suyuna Çorba

1 kalçalı but(veya tavuğun çorbalık kısımları)
1 minik havuç
yarım kereviz
1 minik kurusoğan
1 defne yaprağı
1,5 litre su
5 kaşık tel şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

    Tavuğu su ve sebzeler ile birlikte düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirin suyunu süzün.Haşlanan tavuk etini incecik didin.

   Kaynayan tavuk suyuna tel şehriyeyi ve tavuk etlerini koyun.

    Limon suyu,yumurta sarısı ve unu 2 kaşık soğuk su yardımı ile iyice çırpın.kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin bir iki taşım daha kaynatın.

    En son tuzunu ekleyip,arzu ederseniz tereyağlı salça ve limon dlimleri eşliğinde servise sunun.

    Afiyet Olsun...


not:ben sebzeleri sadece suyunda kullandım ancak siz blenderda ezip çorbaya ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder