30 Kasım 2012 Cuma

FIRINDA PATLICAN KEBABI

 
Posted by Picasa
MERHABALAR :)
FIRINDA PATLICAN KEBABI
Yapımı basit ama,görüntüsü estetik ve yemesi nefis bir yemek :)
ayrıca kızartmadan çiğden yapılıyor olması da bir ARTI :)
gerekli malzemeler:
4 adet patlıcan(özellikle yazın taze bahçe patlıcanı çok daha lezzetli olur),
400 grkıyma,
1 baş soğan,
1 diş sarımsak,
tuz,
2-3 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1tatlı kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
sıcak su
SEVGİ,MUHABBET,DUA,BESMELE :)
! bu kebabın genellikle kabukları soyulmadan hazırlandığını görüyorum,kebapçılar da kabuğuyla pişiriyorlar,benim hoşuma gitmediği için ben şu şekilde hazırladım :
patlıcanları alacalı soyup 2 parmak eninde dilimleyip tuzlu suda acısı gidene dek tuttum ,
bu arada kıymayı bir kaba aldım içine rondodan geçirdiğim soğan ve sarımsağı,tuzu,koyup harmanladım, patlıcanlara yetecek sayıda parçaya bölüp yuvarlak köfte şekli verdim,
patlıcan dilimlerini yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra 1 patlıcan 1 köfte şeklinde yuvarlak fırın tepsisine dizdim,
ortada kalan boşluğa dilimlediğim domates biberleri yerleştirdim,
üstlerine kaşıkşa zeytinyağı gezdirip fırında kızarana dek pişirdim,
salçayı sıcak su ile açıp üstüne döktüm,
 tereyağı parçacıkları da koyup bir müddet daha pişirdim,
havuçlu pirinç pilavı ile birlikte servis yaptım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder