20 Kasım 2012 Salı

PAZI ÇORBASI--PİRİNÇLİ,TAVUK ETLİ,NOHUTLU,YOĞURTLU YANİ TERBİYELİ PAZI ÇORBASI



PAZI ÇORBASI--
PİRİNÇLİ,TAVUK ETLİ,NOHUTLU,YOĞURTLU YANİ TERBİYELİ PAZI ÇORBASI
MERHABALAR CANLAR
Havalar serinledi,sıcacık içimzi ısıtacak,aynı zamanda bizi besleyecek maddelerin pek çoğunu içinde barındıran,ama yemedikçe anlaşılamayacak,anlatılamayacak bir lezzete sahip çorba tarifimi paylaşmak istedim sizinle
ilk kez yapacağım için biraz araştırdım,farklı tariflerle karşılaştım,ben de evdeki malzemelerimle kendime has bir yöntemle pişirdim,inanın bu çorbanın kıvamı,lezzeti,kokusu harikulade oldu
10 adet pazı yaprağı,
1 çay bardağı pirinç,
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurtanın sarısı,
2 yemek kaşığı un,
1 litre su veya tavuk suyu,
haşlanmış didilmiş tavuk eti,
haşlanmış nohut,
tuz
üstüne:
tereyağı ve nane
Öncelikle pirinci yıkayıp 1 litre sıcak su ile birlikte haşladım,
bu arada pazı yapraklarını yıkayıp ince ince kıydım,
pirinçler iyice pişip şiştiğinde çiğ pazı yapraklarını ilave ettim,
kısa süreli kaynamadan sonra nohutu,tavuk etlerini ve az miktarda tavuk suyunu koydum,
çukur bir kapta yoğurt,yumurta sarısı,un ve az miktarda suyu el blendırı ile pürüzsüz hale getirdim,
çorbanın kaynayan suyundan yoğurtlu karışıma döküp homojenlik sağlamak ve kesilmeyi önlemek için ılıştırıp yavaş yavaş ocaktaki çorbaya dökerek karıştırdım,
***bu ana  kadar tuz koymadım,ocağı kapatmadan önce tuz(ben bitkisel tuz kullanıyorum) koyup kapattım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder