30 Kasım 2012 Cuma

MANTARLI MAKARNA...

    Merhaba, bu aralar sizleri çok ihmal ediyorum farkındayım. Ama çok geçerli mazeretlerim vaaar:)) Kız kardeşimin doğum hazırlıkları ve koşuşturmacası sizleri biraz boşlamama neden oldu. Son haftaya girdik.  Allah'ın izniyle önümüzde ki çarşamba günü Ayşenil' imiz kucağımızda olacak:) Sekizinci kez teyze olacağım ama her seferinde ilkmiş gibi çok heyecanlanıyorum. Ayrıca artık hala da olmak istiyoruuuum:(  Yeni doğan her bebekle ailemiz biraz daha büyüyor. Özellikle kardeşler toplandığımızda  her taraftan çocuklar çıkıyor. Bir araya geldiklerinde yaramazlıkları dayanılmaz olabiliyor ama o kadar sevimliler ki hemen unutabiliyoruz. Ayşenilin doğumuyla erkek egemen olan yeğenlerimin sayısı eşitlenmiş olacak:) Bütün yeğenlerimi çok seviyorum ama kızlara sanki daha yakın gibiyim, itiraf ediyorum.
Neyse bu kadar sohbet yeter tarifimize geçelim. Bugün size çok güzel bir makarna tarifim var. Benim en sevdiklerimden.. 
Malzemelerimiz:
1 paket makarna
2 paket mantar(yaklaşık 800 gr.)
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber,

Hazırlanışı:
Makarnamızı istediğimiz diriliğe göre tuz ilave edip, haşlayıp süzüyoruz.
Soğanlarımızı piyazlık olacak şekilde doğruyoruz.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Mantarlarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Pembeleşen soğanlarımızın üzerine ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Sarımsağı ezip ilave diyoruz. Kapağını kapatıp, ocağın altını kısıyoruz.
Yaklaşık 5-10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. 
Baharatlarını ve tuzunu ilave ediyoruz.(arzuya göre küçük bir paket krema ekleyebilirsiniz. Ben pek tercih etmiyorum kalorisini daha da çoğaltmamak için)
Makarnalarımızı 2-3 kaşık sıvı yağla kavuruyoruz.
İsterseniz mantarlı içi komple makarnayla karıştırabilirsiniz, yada benim gibi üzerine koyup kaşar peyniri rendesi serperek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder