26 Kasım 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK

 
 
Malzemeler:
©5 yumurta
©1,5 su bardağı toz şeker
©1 çay bardağı sıvıyağ
©1 çay bardağı süt
©3 çorba kaşığı tereyağ
©100 gr. Çikolata
©1 paket kabartma tozu
©1 paket vanilya
©1 su bardağı toz fındık
©8-9 yemek kaşığı tepeleme un
 
 Çikolatayı bir kaseye koyarak buharda benmari usulü eritiyoruz. Karıştırma kabına tereyağını ve şekeri alarak mikserle çırpıyoruz. Yumurtaları kırarak çırpmaya devam ediyoruz. Sıvıyağı, sütü, fındığı, erittiğimiz çikolatayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Karışım tahin kıvamında olacak, unu az gelirse ekleyin.  Yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın dereceyi 160’a düşürürsek içi daha iyi pişer.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder