12 Ağustos 2011 Cuma

DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

Yaz geldimi en sevdiğim yemeklerden biride mevsim sebzeleriyle yapılan kızartmalardır.Gerçi derin donduruculara da artık sebzeler atılabiliniyor domates sosları yapılıp konuyor ama yazın yapılanın tadı bir başka oluyor.Bazen domates soslu bazen sarımsaklı yoğurtlu yapıyorum.Bu sefer sosla yaptım.Resmi çekerken sosu üzerine şekilli döktüm ki sebzelerde görünsün ,yemek aşamasında kaşıkla şöyle bir harmanlayarak yemenizi öneririm.



MALZEMELER:



2 adet patates

2 adet patlıcan

2 adet kabak

3 adet sivribiber

2 adet kırmızı biber

4 adet domates

3-4 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 adet kesmeşeker

tuz

karabiber

kızartmak için sıvıyağ



YAPILIŞI:



Sebzeleri yıkayın.Patlıcanları alacalı soyup iri kuş başı doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletin acısı çıksın.Kabakları soyun onlarıda iri kuşbaşı doğrayın.Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Patatesleri soyup onlarıda iri kuşbaşı doğradıktan sonra patlıcanları sudan alıp yıkayın.Tüm yıkanmış sebzeleri kurulama bezi ile kurulayıp bol sıvıyağda kızartın.Ben önce patatesleri sonra patlıcanı ,kabakları en son biberleri kızarttım.Kızaran sebzeleri peçete serilmiş bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sosu hazırlayın.Domatesleri soyup rondodan geçirin.(çok çekmeyin biraz iri kalsın domates suyuna dönüşmesin)Sıvıyağ konmuş tenceye domatesleri koyun sarımsakları ince ince doğrayın şekerini tuzunu karabiberini atıp suyunu çekip biraz koyu kıvama gelene kadar pişirin.Sos pişince kızarmış sebzelerle harmanlayıp servis yapın.Tarifim dört kişiliktir.

Afiyetolsun

Hayırlı cumalar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder