25 Ağustos 2011 Perşembe
tutmaç çorbası nasıl yapılır
Tutmaç çorbası salçalı ya da yoğurtlu yapılır. Ana malzeme olarak dört köşe kesilmiş küçük hamur parçaları kullanılır. Tutmaç çorbası hazırlamak için seçenek sınırsız. Katkı malzemeleri arasında haşlanmış mercimek, haşlanmış nohut, kıyma ve kavurmayı saymamız mümkün. Hamur malzemesi olarak tutmaç yerine erişte, çeşitli kesme hamurlar ve hazır makarnalar kullanılabilir. Tutmaç çorbası hazırlarken su yerine et suyu kullanılabilir. Yoğurtlu tutmaç çorbasında süzme yoğurt kullanılırsa çorba daha da lezzetli olur. Sultan, arada bir yaptığı tutmaç çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir bardak tutmaç veya erişte
bir çay bardağı yeşil mercimek
bir kaşık tereyağı
bir bardak yoğurt
bir yumurta
bir kaşık un
nane, pul biber, tuz
altı bardak su
Yapılması
mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
terbiye olarak, yoğurt, yumurta un'u bir kap içinde çırpın
tencereye 6 bardak su ve haşlanmış mercimeği koyun, kaynatın
üzerine tutmacı ilave edin ve karıştırın
tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapğı aralıklı kapatın
ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
süre itiminde tencereden bir kepçe su alın,
terbiyeye katın ve karıştırın, terbiyeyi tencereye ilave edin
ve tencereyi 5 dakika daha kaynatın, tuzunu ayarlayın
tereyağ içinde, kuru nane, pul biberi kavurun, çorbaya ilave edin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder