22 Ağustos 2011 Pazartesi

KREMALI MANTARLI FESLEĞENLİ MAKARNA





Bizim ailecek sevdiğimiz bir makarna tarifi vericem bugün.Ben dört kişi için yarım paket makarna ile yaptım ölçüleri buna göre ayarlayabilirsiniz.Kalan makarnayı ertesi gün ısıtıp tüketebilirsiniz gayet güzeldi ben denedim:))




MALZEMELER:




1/2 kelebek makarna (barilla)


1 kutu mantar (400 gr.)


3/2 kutu krema


5-6 yemek kaşığı sıvıyağ


tuz


karabiber


fesleğen




YAPILIŞI:




Makarnaları üstünü üç dört parmak geçecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı sıvıyağ katıp bir çay kaşığı da tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirin.Pişen makarnayı süzüp bir kenara alın.Diğer tarafta soyup yıkadığınız mantarları ince ince kıyın.Tencereye koyduğunuz sıvıyağda mantarları kavurun.Mantarlar önce suyunu salacak sonra çekecek suyunu çekince kremayı ekleyin,tuz ve karabiber katın,bir taşım kaynayınca altını kapatın.Bu kremalı karışımı kenarda bekleyen makarnalar ile karıştırın.Üstüne fesleğen döküp sıcak sıcak servis yapın.


Afiyetolsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder