Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır.
Malzemeler:
- 3 yumurta,
- 375 ml süt,
- 300 gr un,
- 80 gr tereyağı,
- 60 gr şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- Yumurta, şeker ve margarini mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.
- Hamura azar azar süt ile unu ekleyerek iyice çırpın. Sonra vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
- Isıtılmış waffle makinesini sıvı yağ ile yağlayın, bir kepçe hamurdan dökerek altın sarısı rengini alana dek 5-6 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
- İsteğe göre üzerine sadece pudra şekeri serperek veya çikolata-meyve sosları, kivi, muz, fındık gibi arzu ettiğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Genellikle tutulan malzemeler, Çilek, dondurma, muz, kivi, sütlü çikolata veya çikolata.
Afiyet olsun...
Hollanda Waffle'ı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder