14 Ağustos 2011 Pazar

Vanilyalı Waffle Tarifi



Waffle sade yenilebileceği gibi, erimiş çikolata veya çikolata sosu, taze meyve, reçel ve dondurma gibi yiyeceklerle tüketebiliriz.
Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır.

Malzemeler:
  • 3 yumurta,

  • 375 ml süt,

  • 300 gr un,

  • 80 gr tereyağı,

  • 60 gr şeker,

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

  • 1 paket vanilya,

  • 1 paket kabartma tozu,

Yapılışı:
  1. Yumurta, şeker ve margarini mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpın.

  2. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.

  3. Hamura azar azar süt ile unu ekleyerek iyice çırpın. Sonra vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.

  4. Isıtılmış waffle makinesini sıvı yağ ile yağlayın,  bir kepçe hamurdan dökerek altın sarısı rengini alana dek 5-6 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.

  5. İsteğe göre üzerine sadece pudra şekeri serperek veya çikolata-meyve sosları, kivi, muz, fındık gibi arzu ettiğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.
    Genellikle tutulan malzemeler, Çilek, dondurma, muz, kivi, sütlü çikolata veya çikolata.

Afiyet olsun...


Hollanda Waffle'ı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder