malzemeler
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardak toz seker
- 200 gram ceviz
- 5-6 tane seker kayisi
- 1 yemek kasik antep fistigi tozu
- 1 paket güllac250 gram kadar
hazirlanisi
- Sekeri sütün üzerine katip orta hateste kaynati
- Ocaktan alip ilimaya birakin .
- Cok soguta olmasin .
- Güllaclari ortasindan bölüp tencereye kenarinda güllacin elinizle tutup bir batirip cikartin tepsiye koyup üzerine süten bir miktar kasik dökün .
- Ceviz koyup arasina sarma sarar gibi asrin.
- Tepsiye bu sekilde siralayin .
- Kalan sütten üzerine kasikla yine dökün iyice yumusasin .
- Üzeine normalde nar olsa daha güzel olurdu malesef nar mevsimi degil ben seker kayisi kullandim .
- Cam fistigini üzerine gezdirin ve ince dilimlediginiz kayisilari siralayin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder