Malzemeler
- yarim litre ilik süt
- tuz
- 1 tane yas maya
- aldigi kadar un
- 1 tatli kasik toz seker
- 1 yemek kasik margarin
üzerine
- 1 yemek kasik süt
- 2 yumurta
- susam
hazirlanisi
- Ilik sütü derin bir kabin icersine alin. Mayayi Sütün icersine koyup eritin .
- Seker .margarin ve tuzu icersine ilave edin
- Elenmis un kullanin yavas yavas hem yugurun unnu ekleyere .
- Yumusak bir hamur elde eden degince un ekleyin kati bir hamur olmasin.
- Hamurunuzun üzerini örtüp yarim saat mayalanmaya birakin.
- Yumurtayi cirpin icine 1 yemek kasik kadar süt katin .
- Hamuru 2 ye bölün .
- tepsinin üzerine firin kegidi koyup elinizle bastirarak acin üzerine bir catalla veya bicakla sekiller verin..
- üzerine yumurtanizi bolca sürün ve susam ekilepip 170 derecede pisirin.
Bu tarifimi arkadasim min etkinligine gönderiyorum http://cafemis.com/ ve arkadsim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder