21 Ağustos 2011 Pazar

ekmek tarifi


Malzemeler
  • yarim litre ilik süt

  • tuz

  • 1 tane yas maya

  • aldigi kadar un

  • 1 tatli kasik toz seker

  • 1 yemek kasik margarin

üzerine
  • 1 yemek kasik süt

  • 2 yumurta

  • susam

hazirlanisi
  • Ilik sütü derin bir kabin icersine alin. Mayayi Sütün icersine koyup eritin .

  • Seker .margarin ve tuzu icersine ilave edin

  • Elenmis un kullanin yavas yavas hem yugurun unnu ekleyere .

  • Yumusak bir hamur elde eden degince un ekleyin kati bir hamur olmasin.

  • Hamurunuzun üzerini örtüp yarim saat mayalanmaya birakin.

  • Yumurtayi cirpin icine 1 yemek kasik kadar süt katin  .

  • Hamuru 2 ye bölün .

  • tepsinin üzerine firin kegidi koyup elinizle bastirarak acin  üzerine bir catalla veya bicakla sekiller verin..

  • üzerine yumurtanizi bolca sürün ve susam ekilepip 170 derecede pisirin.

Bu tarifimi arkadasim min etkinligine gönderiyorum  http://cafemis.com/  ve arkadsim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/   kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder