- 300 gram kiyma
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasik kuru nane
- 1 cay kasik kara biber
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kasik vegater tuz ot
- 1 cay kasik pul biber
- 3 yemek kasik un
sosu icin malzeme
- 4-5 tane domates
- 3 tane patates
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasik ay cicek yag
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- yarim limon suyu
- 1 cay kasik kuru nane
- 1 yemek kasik vegater tuz ot
- maydanoz
- 2 yemek kasik un
hazirlanisi
- Köfte harcinizi bir kabin icersine alip yugurun.
- Elinizi yagayip kücük köfteler yuvarlayin.
- Yuvarladiginiz köfteleri unlu bir tepsinin icersine birakin tepsiyi salladiginizda tüm köfteler unlanacaktir.
- Domatesin kabugunu soyup rendeleyin.
- Patatesin kabugunu soyup küp ,küp dograyin
- Tencereye yagi katip domatesi kavurun .
- Üzerine salca , limon suyu ,sarimsaginizi, nene ve baharatinizi katip haslanmis 1 litre suyunuzu katin.
- Yavas yavas köfteleri icersine birakin.
- Patatesinizide icersine katip tencerenin kapagini kapatip orta hateste pisirin.
- Servis yaparken üzerine maydanoz ile servis yapin afiyetler olsun.http://tatllar.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder