Malzemeler:
- 6 adet tavuk kemiksiz kalça şiş,
- 2-3 adet patates,
- 1-2 adet havuç,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1/2 limon suyu,
- 1 yumurta sarısı,
- Karabiber, tuz,
- Maydanoz,
- Tavuk butlarını tencerenin altına dizin sonra üzerine, küp doğranmış patates ve havuçları yayın. Tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişirin.
- Yemeğin terbiyesi için, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Biraz pişen yemeğin suyundan ilave edip alıştırma yapın. Pişen yemeğe döküp karıştırın. Yemeğimiz bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder