29 Ağustos 2011 Pazartesi
HASANPAŞA KÖFTESİ
Malzemeler
* 500 gr. köftelik kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı irmik
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
Püresi için:
* 2 adet patates
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
* tuz
-Patateslerin kabuğunu soyup, üzerini kapatacak kadar su koyup haşlayın.Haşlama suyuna tuz serpip patatesleri iyice ezin.
- Sıvıyağa 1 yemek kaşığı un koyup pembeleştirin. Üzerine patatesleri koyup, 2-3 dakika karıştırıp sütü ekleyin. Patatesler sütü çekene kadar pişirin ve tuz ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma
ilave edin.
- Kıymayı yoğurma kabına alıp, içerisine soğanları rendeleyin. Önceden 4 yemek kaşığı su ile ıslattığımız irmiği, tuzu ve karabiberi atıp, yoğurun.Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, köftelerin ortasında çukur olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Çukurların içerisine patates püresini doldurun (isterseniz krema sıkma torbası ile de doldurabilirsiniz). 2 su bardağı su ile domates salçasını karıştırıp, köftelerin üzerinde gezdirin.
- 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın kalan rendelenmiş kaşar peynirini pürelerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder