29 Ağustos 2011 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KADAYIF ve HAYIRLI RAMAZANLAR

Yaz bayramına yakışacak en güzel tatlı... İlk kez geçen sene ramazan bayramında yapıp yemiştik . Yaz aylarında en çok tercih ettiğimiz tatlar buzdolabı tatlıları tabikiii. Klasik bir buzdolabı tatlısı yapmak istemediğimden bu sene de aynı tatlıyı yapmaya karar verdim. Neyseki aynı kişilere yapmıyacağım için kendi kendini tekrar gibi olmayacak :)
MALZEMELER
1 paket 300 gr hazır TEL KADAYIF
125 gr TEREYAĞ
1 cupTOZ ŞEKER
1 tsp VANİLYA EXTRAT
1 paket KREMŞANTY
1 cup CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN;
1 lt. SÜT
1cup UN
1cup TOZ ŞEKER
3 parça DAMLA SAKIZI
ÜZERİNE: Dövülmüş CEVİZ
Kadayıfı derin bir kapta un gibi ufalayalım.
Derin bir tavada tereyağını eritelim ve kadayıfı kavuralım.
İyice kavrulan kadayıfa şekeri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Bu aşamada isteğe göre kadayıfa dövülmüş ceviz eklenebilir.(Ben eklemedim.)
Şeker erimeye başlamadan hemen önce ocağın altını kapatalım. 

Un, süt, damla sakızı ve toz şeker ile muhallebimizi yapalım. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve krem şantiyi ekleyelim. Ardından muhallebiyi mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Dikdörtgen bir kalıba kadayıfın yarısını yayalım. Üzerine muhallebinin yarısını yaylım ve cevizin yarısını da serpelim. Kalan malzemeler  ile tatlının ikinci katını yapalım.
Kadayıfı soğuması için 2 saat buzdolabına alalım.
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder