24 Ağustos 2011 Çarşamba

FAVALI ENGİNAR

Düşündümde makarnadan sonra bu zeytinyağlı leziz, hafif, sağlıklı enginar tarifi iyi gidecek...
Öyleyse hemen vakit kaybetmeden kolları sıvayıp tarifi uygulayıp fotoğraflamalı ve sizlerle paylaşmalı....
Deneyeceklere kolay gelsin,FAVA İÇİN MALZEMELER
1 Su Bardağı Kuru Bakla (Bir gece önceden ıslatılmış)
1 Adet Soğan
½ Limonun Suyu
Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz
ENGİNAR İÇİN MALZEMELER
5 Adet Enginar
2-3 Dal Taze Soğan
1 Adet Kuru Soğan
½ Limonun Suyu
½ Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Şeker
Dereotu

Kuru soğan ve taze soğanları incecik kıyıp zeytinyağında 1- 2 kez çevirelim.
Ardından enginar, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Bir gece önceden suda beklettiğimiz kuru baklaları süzüp bir tencereye ince kıydığımız soğan, şeker, limon, tuzu, zeytinyağı ve baklayı alıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen baklaları ocaktan alıp ılıması için bir kenara ayıralım.. Ilıyan baklaları blenderden geçirip enginarların üzerine pay edelim.
İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder