20 Ağustos 2011 Cumartesi

Lokma Tatlısı 1 numara





malzemeler
  • 2 su bardak un
  • Yarım paket yaşmaya 20 gram
  • 2 çorba kaşik tozşeker
  • 2 çorba kaşık tereyağı
  • 1 su bardak süt
  • 1 adet yumurta
  • Su
Şerbeti için:


  • 4 su bardak tozşeker
  • 2,5 su bardak su
Lokmanin hazirlanisi


  • Yugurma kabin icersine unu üzerine toz şekeri katin.
  •  Başka bir yerde yaş mayayı, su ile eritin.
  • Unun ortasını havuz şeklinde açın.
  • Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp karıştırın.
  • Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Bir tencerenin icersine  sıvıyağı alın. Hamurdan tatli kaşıgi yardımıyla alıp kızartın.
  • 4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardağı suyu katip serbeti kaynatin ve sogumaya birakin .
  • Lokma ları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karistitip cikartin.http://tatllar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder