Baklavalık yufkadan kolay üçgen baklava / muska baklavası
Çanakkale'de kuru baklava yapmak için aldığım yufkalar bitmeyince (80 yaprak) baklava ve börek yaparak değerlendirmiştim.. Aslında bir kez kullanıp beğenmemiştim hazır baklava yufkasını ne olduysa bu sefer aramız çok iyiydi:) Baklava yapmak gözünüzü korkutuyorsa kolay ve basit olan bu şerbetli tatlıyı yapabilirsiniz..
malzemeler
hazır baklava yufkası
iri çekilmiş ceviz
200gr tereyağ yada margarin
Baklavalık yufkayı uzunlamasına dörde katlayın ve şerit elde edin. Uç kısmına ceviz koyup muska şeklinde sarın. Tepsiyi doldurana kadar işleme devam edin bir tepsi için 200 gr tereyağı eritip yakmadan kızdırın tatlının üzerine gezdirin. 200C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Karıştırıp kaynama noktasından sonra 20 dk. kaynatın. Çeyrek limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatın. Şerbet soğuk baklava sıcak olarak haşlayın. Mutlaka üzerine kaymak koyarak servis yapın.
baklavalık yufkadan kolay muska baklavası yada üçgen baklava
aşağıda sizlere kolaylık olması için şerbetli tatlıların linklerini veriyorum, üzerine tıkladığınız zaman tariflerine direk geçiş yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder