17 Ağustos 2011 Çarşamba

SAKIZLI MUHALLEBİ







Damla sakızlı tatları seviyorsanız işte size göre bir tarif geliyor bugün.Ben macun gibi kavanozda satılan damlasakızından kullandım siz isterseniz pakette satılandan kullanabilirsiniz ya da damlasakızlı vanilya da olabilir.





MALZEMELER:







1 kg. süt




2 kahve fincanı şeker




2 kahve fincanı un




1 adet yumurta




1 yemek kaşığı tereyağ




2 tatlı kaşığı damlasakızı ( ya da bir paket)




üzeri için tarçın






YAPILIŞI:





Bütün malzemeyi tencereye koyun tahta kaşıkla ağır ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan bir kaç dakika sonra derin bir kaseye alın mikserle çırpın.Daha sonra servis kaselerine paylaştırın,ılınınca dolaba koyun.Servisten önce tarçınla süsleyip soğuk soğuk servis yapın.Afiyetolsun.


Bu ölçülerle gördüğünüz kaselerle sekiz kase muhallebi çıktı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder