malzemeler
- 500 gram irmik
- 1/2 litre süt
- 5 corba kasik tere yag
- 400 gram toz seker
- 100 gram yer fistigi
- 100 gram hindistan cevizi üzerine kullanmak icin
hazirlanisi
- Teflon derin bir tencereye tere yagi katin.
- Kabuksuz yer fistigini ve irmigi ilave edip orta hateste kavurun sürekli bir tahta kasikla karistirak.
- Soguk sütü yavas yavas tencereye katin bir tarafdanda karistirin sürekli.
- Toz sekeri südün ardindan ilave edip iyice bir karistirin .
- Ocagi kapatip tencereye bir kapak kapatip helvanin 20 dakika kadar dinlenmesi lazim.
- Elinize bir er kasik alip yuvarlayin helvanizdan orta kismina fistik denk getirin.
- Ben hindistan cevizine beledim top helvalarimi.
Bu tarifimi akadasimmin etkinligine gönderiyorum http://cafemis.com/ vearkadsim
ttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder