28 Ağustos 2011 Pazar

kuru baklava yada boşnak baklavası




kuru baklava / boşnak baklavası


kurabiye tadında enfes çıtırlar, denemediyseniz mutlaka deneyin..





malzemeler


baklavalık yufka


çekilmiş ceviz


şeker


tahin


sıvıyağ





hazırlanışı


Baklavalık yufkayı tezgaha yayın  avcunuza biraz sıvıyağ dökün yufkaya sürün. Tekrar üzerine yufka yayın işlemi tekrarlayın. 3. yufkayı yayın karıştırdığınız tahinden 2 ym kaşığı sürün 2 ym kaşığı şeker serpin dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz serperek sıkı sıkı rulo sarın. Belli aralıklarla dilimleyin (3-4 cm arası) yağlanmış tepsiye dizerek 200C fırında kızarana kadar pişirin.


Soğuyunca üzerine bol şekilde pudra şekeri eleyin.




tahinli rulo / boşnak baklavası / kuru baklava


çok pratik ve çok kolay bayram da misafirlerinize gönül rahatlıyıyla ikram edebilirsiniz..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder