kuru baklava / boşnak baklavası
kurabiye tadında enfes çıtırlar, denemediyseniz mutlaka deneyin..
malzemeler
baklavalık yufka
çekilmiş ceviz
şeker
tahin
sıvıyağ
hazırlanışı
Baklavalık yufkayı tezgaha yayın avcunuza biraz sıvıyağ dökün yufkaya sürün. Tekrar üzerine yufka yayın işlemi tekrarlayın. 3. yufkayı yayın karıştırdığınız tahinden 2 ym kaşığı sürün 2 ym kaşığı şeker serpin dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz serperek sıkı sıkı rulo sarın. Belli aralıklarla dilimleyin (3-4 cm arası) yağlanmış tepsiye dizerek 200C fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine bol şekilde pudra şekeri eleyin.
tahinli rulo / boşnak baklavası / kuru baklava
çok pratik ve çok kolay bayram da misafirlerinize gönül rahatlıyıyla ikram edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder