cevizli cerkez tatlisi tarifi malzemeler
- 4 su bardak un
- 1 cay bardak süt
- 2 corba kasik yogurt
- 2 corba kasik toz seker
- 1 ca y bardak irmik
- 1/4 yas maya
- 2 tane yumurta
- 120 gram tere yag
- 2 yek kasik su
ic harci icin malzemeler- 2 su bardak cekilmis ceviz
- 2 corba kasik un
- 2 tane yumurta
kizartmak icinserbeti icin- 5 su bardak toz seker (1 kilo seker yapiyor )
- 3 bardak su
- yarim limon suyu
üzerine hazirlanisi- Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.
- Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.
- Hamurun ici icn incecik cekilmis ceviz ,yumurta ve unu da katip yugurun.
- Serbetinizi haslayip sogumaya birakin.
- Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar 3 parcaya bölüp hamuru merdaneylen oval aciyoruz.
- Cevizli karisimida 3 e bölüp parmak kalinliginda yuvarlayin uzunca .
- Acmic oldugunuz hamurun uc kismina cevizli haci koyup sarin.
- Parmak kalinliginda yanlamasina kesin.
- Kizgin yagda nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.
- Üzerine ben cam fistigi kullandim .
- Bu tatlinin tarifini Oktay ustadan aldim biz cok beyendik .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder