26 Ağustos 2011 Cuma

cevizli cerkez tatlisi

cevizli cerkez tatlisi tarifi













 malzemeler

  • 4 su bardak un

  • 1 cay bardak süt

  • 2 corba kasik yogurt

  • 2 corba kasik toz seker

  • 1 ca y bardak irmik

  • 1/4 yas maya

  • 2 tane yumurta

  • 120 gram tere yag

  • 2 yek kasik su

ic harci icin malzemeler
  • 2 su bardak cekilmis ceviz

  • 2 corba kasik un

  • 2 tane yumurta

kizartmak icin
  •  sivi yag

serbeti icin
  • 5 su bardak toz seker  (1 kilo seker yapiyor )

  • 3  bardak su

  • yarim limon suyu

üzerine
  • cam fistigi

hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.

  • Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.

  • Hamurun ici icn incecik cekilmis ceviz  ,yumurta ve unu da katip yugurun.

  • Serbetinizi haslayip sogumaya birakin.

  • Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar   3 parcaya bölüp  hamuru merdaneylen oval aciyoruz.

  • Cevizli karisimida 3 e bölüp  parmak kalinliginda yuvarlayin uzunca .

  • Acmic oldugunuz hamurun uc kismina cevizli haci koyup sarin.

  • Parmak kalinliginda yanlamasina kesin.

  • Kizgin  yagda  nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.

  • Üzerine ben cam fistigi kullandim .

  • Bu tatlinin tarifini Oktay ustadan aldim biz cok beyendik  .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder