6 Eylül 2011 Salı
revani nasıl yapılır
Bilirsiniz sünger tatlısı, yoğurt tatlısı ve revani şerbetli tatlı ailesinin üçüzleridir. Bu üçüzler arasına şam tatlısınıda ilave etmek gerekir, ama bir nedenden dolayı eklemiyorum. Aynı malzemeler kullanılıp, ölçüleri ve isimleri değiştirilerek sunulan bu tatlılar serisinin ölçülerini tutturmak oldukça zordur. Kullanılan malzemelerde ölçüyü kaçırınca kekin kabarmaması, şerbeti verdikten sonra tatlının hamurlaşması veya tatlının şekerli olması gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bir de tepsi olarak borcam veya seramik türü tepsiler kullanılırsa kekin kabarmama ve pişmeme gibi sorunların yaşanması mümkün. Revani yağlı veya yağsız olarak hazırlanabilir. Revani keki hazırlanırken içerisine istenirse katkı malzemeleri ilave edilebilir. Bu nedenle revani, ilave edilen katkı malzemesiyle isimlendirilir. Hindistan cevizli revani, havuçlu revani, cevizli revani, fındıklı revani, çilekli revani, elmalı revani, bademli revani, haşhaşlı revani ve daha başka onlarca revani çeşitini sayabiliriz. Sultan, bin yılda bir revani canı çektiğinde revanisini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
üç yumurta
bir bardak yoğurt
bir bardak şeker
bir bardak un
bir bardak irmik
bir çay bardağı zeytinyağı
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
üç bardak şeker
üç bardak su
yarım limon
Fırın Tepsisi Metal veya Alüminyum İç Çapı 26 cm.
Yapılması
yumurta ve yoğurtunuz oda sıcaklığında olsun
tepsiyi margarinle yağlayın ve unlayın
şıranın hazırlanması
şıranızı keki fırına sürdükten sonra hazırlayın
3 bardak şeker, 3 bardak suyu karıştırın ve 5 dakika kaynatın
ardından limonu sıkın, bir taşım kaynatın ocaktan alın
kekin hazırlanması
yumurta ve şekeri mikserle çırpın
üzerine yoğurt, vanilya ve zeytinyağını ilave edin çırpın
ardından irmik ve unu ilave edin çırpın
üzerine kabartma tozunu ilave edin çırpın
karışımı tepsi içerisine koyun
tepsiyi önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
ve keki 30 dakika süre ile pişirin,
tepsiyi fırından çıkarın, ılık şırayı verin
ve dilimleyin gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder