22 Eylül 2011 Perşembe
MİLFÖY PASTA
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru
- Arasına koymak için istediğiniz meyve (ben muz koydum)
- İsteğe göre arasına fındık veya fıstık da koyulabilir.
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kasığı mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.Çırpma teli ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca,ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın, bu süreçte ara ara karıştırmanız gerekiyor, üstünün kabuk tutmaması için.
Milföy hamurlarını dolaptan çıkartıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Buzlarının çözülmesini bekleyin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar pişirin. Pişen milföyleri ızgara teline alıp soğumasını bekleyin. Milföylerin arasına kremadan sürüp meyve ve fındık koyun, üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz.
Not: Milföylerin çok soğumasını beklemeyin, ılık servis yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder