12 Eylül 2011 Pazartesi

Paçanga Böreği


 
En çok sevdiğimiz böreklerden birisidir Paçanga böreği. İsteyenler fırında kızartabilirler. Ben bu sefer tavada kızarttım. Sarıp kapaklı bir kabın içinde dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda dondurucudan çıkarıp pişirebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 adet yufka,
  • 150 gr pastırma,
  • 4- 5 adet sivri yeşil biber,
  • 2 adet orta boy domates,
  • Kaşar peyniri,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Yapılışı:
  1. Yufkaları 8 adet parçaya bölün. Kaşarı rendeleyin veya dilimleyin. Ben dilimledim. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayın ve karıştırın. Kaşarı rendelerseniz, rendelenmiş kaşarı da ilave edin.
  2. Sekize bölünen yufkanın uzun kenarına bir miktar karışımı koyduktan sonra, üzerine bir dilim kaşar peynirini yerleştirin, 2 parmak genişliğinde sigara böreği gibi sarın.
  3. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağı çekmesi için kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder