Bazı tariflerde içine kırmızı biber eklenmiş ve jülyen kesilmiş olan bu salatayı ben rendeleyerek yapıyorum.Kolay ve hafif olan salata kabağı yedirmenin bir diğer yolu ayrıca.Mücver dışında pek sevilmeyen kabak bu salatayla da bir güzel oluyor bence.Fakat ben bu defa havucunu biraz az tutmuş olacağım ki rengi biraz açık olmuş isteğe göre havucu bol olarak da yapılabilir.Afiyet Olsun...
Malzemeler: 2 kabak,3 havuç,2 kaşık mayonez,1 bardak yoğurt,tuz ve sıvıyağ,ceviz,2 diş sarımsak.
Yapılışı:
- Havuçları ve kabakları soyup ayrı ayrı rendeliyoruz.
- Önce kabakları soteliyoruz, soğuması için bir tabağa alıyoruz.
- Sonra havuçları aynı tavada soteliyoruz, onu da bir tabağa alıyoruz.
- Sebzeler soğuyunca ayrı bir kapta mayonez, dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırıyoruz. Eğer sotelerken tuz eklemediysek bu esnada tuz ekliyoruz.Sebzeleri ekleyip üzerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder