Malzemeler:
- 1/2 paket dilediğiniz makarna,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 2 adet patlıcan,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 3 adet yeşil sivri biber,
- 1 adet kırmızı biber,
- 2 adet domates,
- 3-4 diş sarımsak,
- Bir tutam yaş veya kuru fesleğen, (kuru fesleğen kullandım)
- Maydanoz,
- Tuz, karabiber,
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı:
- Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
- Patlıcanları alaca soyup küp doğrayın, acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp sıkın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Bir kenarda bekletin.
- Biberleri incecik doğrayın biraz kavurduktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Kızarmış patlıcan, maydanoz, tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Süzülmüş makarnayı ilave edin ve karıştırın. Dilerseniz kaşar rendeleyin. Sıcak olarak servis yapın,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder