malzemeler
- 2 tane yas maya
- 2 tane yumurta
- 2 bardak ilik süt
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 tutam toz seker
- 2 tutam tuz
- 1 kilo un ( ben 3 yemek kasik fazla kulandim unu )
ic malzemesi
- 6 -7 yemek kasik sari sürtülmüs hashas
- 1 su bardak cekilmis ceviz
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 tutam tuz
- üzerine 2 tane yumurta ve susam
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersine ilik süt ve mayayi ekleyip eritin.
- Yag seker ,yumurta ve tuzu katip karistirin
- Yavas ,yavas unu ila ve edip yugurun ben 1 kilo 3 yemek kasik un kullandim yumusak bir hamur yugurun elinize yapismayincaya kadar
- Hamurunuzu 15 dakika mayalanmaya birakin.
- Yag ,hashas ve tuzu karistirin iyice hashas da topac kalmasindiye .
- Hamurunuzdan 3 tane yumak cikartin .
- Tezgahinizin üzerine bir kac damla yag damlatip merdaneyle hamurunuzu acin
- Üzerine hashasdan esit sekeilde kasikla hertarafina sürün.
- Dise dokunur cekilmis cevizi hashasin üzerine dökün.
- Hamurunuzu rulo yapip 1 parmak kalinliginda kesin tepsinize siralayin .
- Önceden isitilmis firinda 175 derece pisirin .
- Cok güzel bir hashasli pogaca oldu bir arkadsim pazartesi günü beni ziyaret etti onun icin hazirladim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder