Malzemeler :
Pilavı İçin:
- 3 Su B. Pirinç
- 1 Çorba K. Tereyağı
- Sıvıyağ
- Su
- Tuz
- Minik Kabak
- Minik Patlıcan
Köftesi İçin:
- 400 Gr. Kıyma
- 1 Soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Sosu İçin:
- 2 Domates
- 1 Kırmızı Biber
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Fesleğen
- Zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen Karabiber
Hazırlanışı :
Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Yıkanmış pirinçleri döküp kavuruyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Kabak ve patlıcanı uzunlamasına ince bir şekilde dilimliyoruz.
Tuz ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
Soğanı içine rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon katıp yoğuruyoruz. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Köfteleri sıvıyağ ile geniş bir tavada kızartıyoruz. Soyulmuş domates ve biberi doğrayıp köfteye ekliyoruz.
Domates salçası, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiber döküp kavurmaya devam ediyoruz. Pilavı geniş bir servis tabağına alıyoruz.
Fırında kızarmış sebzeleri etrafına diziyoruz. Sosla kavrulan köfteleri üzerine koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder