21 Eylül 2011 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ


malzemeler
  • 6 -7 yemek kasik un
  • 1 kasik nisasta
  • 3 tane yumurta
  • 1 demet taze yesil sogan
  • taze nane 7-8 yaprak
  • 3 tane orta boy kabak
  • 2 dis sarimsak
  • karabiber
  • tuz kirmizi pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 cay kasik kabartma tozu
  • kizarmak icin ay ciek yag
hazirlanisi
  • Kabaklarin cekirdekli kismini kasikla cikartip rendeleyin.
  • Derin bir kabin icersinde yumurtalari cirpin .
  • Maydanoz ve naneyi yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kabagin icersine  dograyın.
  •  Rendelenmiş kabaga taze sogani incecik dograyin.
  • Yesiliklerle yumurtayi karistirin
  • Nisastayi,kabartma tozunu  unun icersine katin unu  azar azar yesilliklerin üzerine  katarak karıştırin.
  • Koyu bir kivam elde edin  akıcı bir kıvam elde edince tuz ve karabiberi ekleyip iyice karistirin .
  • Teflon tavaniza yagi katip kasikla kizarmis yagin icersine karisimdan bir er kasik koyup kizartin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder