malzemeler
- 6 -7 yemek kasik un
- 1 kasik nisasta
- 3 tane yumurta
- 1 demet taze yesil sogan
- taze nane 7-8 yaprak
- 3 tane orta boy kabak
- 2 dis sarimsak
- karabiber
- tuz kirmizi pul biber
- 1 demet maydanoz
- 1 cay kasik kabartma tozu
- kizarmak icin ay ciek yag
- Kabaklarin cekirdekli kismini kasikla cikartip rendeleyin.
- Derin bir kabin icersinde yumurtalari cirpin .
- Maydanoz ve naneyi yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kabagin icersine dograyın.
- Rendelenmiş kabaga taze sogani incecik dograyin.
- Yesiliklerle yumurtayi karistirin
- Nisastayi,kabartma tozunu unun icersine katin unu azar azar yesilliklerin üzerine katarak karıştırin.
- Koyu bir kivam elde edin akıcı bir kıvam elde edince tuz ve karabiberi ekleyip iyice karistirin .
- Teflon tavaniza yagi katip kasikla kizarmis yagin icersine karisimdan bir er kasik koyup kizartin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder