- MALZEMELER
- 500 gram bamya
- 150 gram kıyma
- 3 kaşık sıvıyağ
- 2 adet domates
- 1 limon
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- pulbiber
YAPILIŞI Bamyalar ayıklanıp yıkanır iyice kurulanır, üzerine yarım limon sıkılıp iyice karıştırılır.Bamyalar kuruyuncaya kadar ,en az 1 saat bekler. Kıyma tencerye konulur, suyunu çekince,sıvıyağ, çok küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenir, soğanlarlada kavurduktan sonra biber salçası ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve tuzu ilave edilir, domatesler suyunu çekince üzerine bir miktar sıcak su ilave edilir yarım limon sıkılır, bamyalarda ilave edilerek kısık ateşte pişirilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder