26 Eylül 2011 Pazartesi

sarımsak nasıl saklanır


Sultan sarımsaklarını nasıl saklar:
Sarımsak yemeklerde kullanılmak için iki şekilde saklanır. Mutfağınızın ihtiyacı ölçüsündeki sarımsaklar hevenk halinde "yani demet yapılarak" açık alanda asılı olarak saklanır. Sarımsaklar illaki asılı olması gerekmez, sepet veya benzeri hava geçirgen bir kutu içerisinde de saklanabilir. Sarımsakları saklamanın diğer bir yöntemi ise, derin dondurucuda 'difrizde' saklamaktır.

Sarımsaklar baş olarak buzdolabı torbalarına konur ve doğrudan dondurucuya kaldırılır. Ya da, baş olarak strçe sarılır ve dondurucuya konur. Bu şekilde saklama fazlaca difrizde yer işgal edeceğinden, şimdiden aldığınız sarımsakaları asarak saklayın. Sarımsaklarımı şubat ayına kadar balkonda asılı tutuyorum. Şubat ayı başlangıcında ne kadar sarımsak artmışsa, hepsini baş olarak poşetleyip dondurucuya kaldırıyorum. Zaten sarımsakları dondurucuya kaldırmadığınız takdirde, bahar mevsimi ile birlikte sarımsaklar bozuluyor.

Difrize şubat ayında koyduğum sarımsaklarımı "Eylül ayındayız" pazardan yeni almışım gibi kullanıyorum. Donmuş sarımsakları dondurucudan çıkardıktan sonra, çabucak çözülüyor. O yüzden çözdürmek için uğraşmaya gerek yok. Donmuş halde rengi gridir, yemek içerisinde kendi doğal "beyaz" rengini alır. Ayrıca, tat ve lezzetinde farklılık olmaz.
Bilgi bizden uyması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder