Peynirli pogaca tarifi .....kolay pogaca
- 2 tane yumurta beyazi (((sarisi üzerine sürülecek ve susam ))
- 200 gram margarin.
- 1 su bardak yogurt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz seker
- aldigi kadar un
ic malzemesi icin
- 3 tane orta bol patates
- 1 tutam maydanoz
- 200 gram böreklik peynir
- 1 tatli kasik pul biber
hazirlanisi
- Un haric tüm malzemeyi kasistirin .
- Yavas yavas un ekleyip hamurunuzu yugurun .Hamurunuz elinize yapismayan deyince yugurun.
- Patatesinizi haslayip kabugunu soyup rendeleyin soguyunca
- Peyniride patatesin icersine rendeleyin
- Maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Kirmizi pul biber katip karistirin.
- Ben tuz katmadim peynirin tuzu yeterli geldi
- Hamurunuzdan 3 tane yumak yapin.
- Tezgahin üzerine bir kac damla yag damlatip merdaneyle uzunlamasina acin 2 bardak sigacak sekilde .
- Bardakla bir ucundan baslayip diyer uc kisma dogru kesin.
- Harcinizda hamurun ortasina koyup kenarlari kapatin bir catalla dolay oluyor .
- bu islemi hamurun bitin ceye kadar tekrar yapin.
- Pogacalarin üzerine yumurta sarisini sürün ve susam yada cörek otu kulana bilirsiniz
- Önceden isitilmis 175 derecede pisirin pogacalar pembelesen deyince .
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder