17 Eylül 2011 Cumartesi

BELİ KIRIK (PATLICAN KEBABI)






  • MALZEMELER
  • 4 adet patlıcan 
  • 2 adet domates 
  • İÇ MALZEMESİ 250 gram kıyma 
  • 2 adet sivribiber
  • 2 adet küçük kuru soğan 
  • 1 büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 
  • Maydanoz
  • tuz karabiber 2 kaşık sıvıyağ
  • YAPILIŞI
Patlıcanlar 2 santim kalınlığında kabukları soyulmadan ve ayrılmadan verev verev kesilir, tuzlu suda 10 dakika bekler , yıkanır.kabuklarını soyduğumuz domatesler ve 2 adet soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, kıymaya ilave edilir, ,maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi konur, iyice yoğrulur. Patlıcanların aralarına kıymalı harç doldurulur. Domateslerde düz olarak birer santim aralıklı kesilir, kıymalı harçtan doldurulur,harcın kalan suyu ve sıvıyağ üzerine gezdirilir,kendi suyunda önce hızlı sonra kısık ateşte pişer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder