malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardak toz seker
- 5 corca kasik tepeleme un
- 5 corba kasik toz seker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 yemek kasik su
- yarim cay bardak ay cicek yag
- 1 tane vanilya sekeri
ic kiramasi icin malzeme
- 1 paket kirem santi toz halinde
- 1,5 paket soguk süt
- 3 yemek kasik börtlen receli
- cekilmis badem
hazirlanisi
- Önce soguk sütle kirem santiyi cirpin.Buzdolabinda üzuerini kapatip yarim saat bekletin
- Yumurtayi derin bir cirpma kabin icersine alip cirpin.
- Sekeri katip devam cirpin.
- Ay cicek yag ,su ve vanilya sekeri ekleyip devam cirpin.
- Ununun icersine kabartma tozunu karistirip yavas ,yavas ekleyip cirpin.
- Tepsinize firin kegidi koyup hamuru üzerine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecedeüzeri hafif pembelesinceye kadar pisirin.
- Kek firindan cikinca sogusun ki kirema yi hemen sürerseniz erir ve toparlayamassiniz,
- Santiyi kekin üzerine spatula ile sürün bir miktar üzerisi icin ayirin
- Recel li cay kasigi ile kiremsantinin üzerine dökün.
- Kekin bir ucundan baslayip rulo yapin.
- Üzerine kalan kiremayi spatula ile sürün recelde karistirin az miktarda üzerinin kiremasina .
- Ben badem kiriklari döktüm pastamin en üs kismina .
- Buz dolabinda 2-3 saat dinlendikten sonra sevis yapin cok kolay ve nefis bir pasta.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder