10 Eylül 2011 Cumartesi

Haşhaşlı cevizli çörek




 
hamuru icin malzemeler
  • 1 kilo un
  • 2,5 su bardak ilik süt
  • 100 gram tere yag
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane yumurta 
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 yemek kasik tuz
ic malzemesi icin malzemeler
  • 1 su bardak cekilmis ceviz ici
  • 1,5 su bardak mar hashas ezmesi
  • yarim su bardak ay cicek yagi
üzerine
  • 2 tane yumurta sarisi
  • cörek otu  
  • susam
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayi eritin .Diyer malzemeleride kabin icersine katip.
  • Hamurunuzu yumusak bir hamur yugurup üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Mor hashasiniz yoksa sari da kullana bilirsiniz.
  • Yag ,hashas ve cekilmis cevizi karistirin .
  • Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
  • Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
  • Tepsinize firin kegidi yerlestirip  yan yana siralayin  cörekleri
  • Üzerine yumurta sarisini sürüp susam ve cörek otunu ekileyip önceden isitilmis 175 derecede psirin. Bu hashas mar hashas isterseniz sari hashasta kullana birsiniz .Ben hasasi Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabinda kapali  kavanozlarin  icersinde sakliyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder