malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 yemek kasik hashas
serbetiicin maklzeme
- 3 su bardak seker
- 3 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi
- Serbetinizi kaynatin ve sogumaya birakin tatlinin üzerine dökerken kaynar olmasin.
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın .( ((Ben önceki tariflarimde 6 yumurta kullanmistim böylede cok güzel oluyor.))
- Yag, yogurt, haşhaş, irmiğide icersine ekleyip karıştırın.
- Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
- Borcamin icersine döküp 175 dereceye ayarlanmış fırında pisirin
- Serbetinizi ilik olunca tatli nin üzerine dökün.
- Tatlinin üzerine hindistan cevizi döküp servise hazir .http://tatllar.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder