malzemeler- 2 su bardagi kirmizi mercimek,
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 adet kuru sogan
- 1 cay bardagi sivi yag
- 1 tutam maydanoz
- 2 dis sarimsak
- 1 corba kasigik domate salcasi
- 2 yemek aksik biber salcasi
- tuz
- 1 tane limon suyu
YAPILISI- Kirmizi mercimekleri yikadiktan sonra orta boy tencerenin icine alip,üzerine bir parmak cikacak sekilde su döküp,kapagini kapatip,pisene kadar kisik atesde kaynatiyoruz.
- Pisen mercimeklerin üzerine ince bulguru ilave edip,kasikla karistirdiktan sonra ocaktan alip kapagi kapali olarak 10dk. demlendiriyoruz.
- Bu sürenin sonunda kapagini aciyoruz ve ara sira karistirip ilik hale getiriyoruz.
- Soganlari ince olarak dogradiktan sonra bir tavaya ölcümüzdeki sivi yagi koyup,soganlari yüksek atesde 5dk.kavuruyoruz.
- Soganlarin pembelesmis olmasi gerekiyor.
- Üzerine salcayi ilave ediyoruz.1-2 dk.salcayla kavurduktan sonra,mercimek ve bulgurun üzerine döküyoruz.ilk sicakligi ciktiktan sonra tuzunu,karabiberini,pul biberini koyup,elimizle güzel bir sekilde yoguruyoruz.
- Bütün malzemelerin birbiriyle karismasini sagliyoruz.
- Sarimsagi ezip üzerine döküyoruz.ince dogranmis maydanozu, ilave edip,son bir kez daha yogurup,istediginiz sekilleri verip tabagimiza diziyoruz.
- Üzerine limon servise hazir afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder