30 Eylül 2011 Cuma

Yokyok Kurabiyesi


Malzemeler :


  • 125 Gr. Tereyağı
  • 1 Su B. Esmer Şeker
  • 1 Yumurta
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 6 Kuru Kayısı
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su B. Un
  • 1 Çay B. Damla Çikolata
  • 1 Çay B. Kuru Üzüm
  • 1 Çay B. Toz Fındık
  • 1 Çay B. Hindistan Cevizi
  • 1 Çay B. Kuru Meyve



Hazırlanışı :
Şeker ve tereyağını mikser ile karıştırıyoruz. Kaka oyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Yumurta, damla çikolata, kuru üzüm, toz fındık, hindistan cevizi, kuru meyve, küp küp kesilmiş kayısı, un ve yarım paket kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerilerine hafif bir şekilde bastırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder