30 Eylül 2011 Cuma
yeşil fasuliya ve makineden ekmek
malzemeler :
1/2 kg. temizlenmiş yeşil fasul
1/2 l et suyu (isteye bağılı)
1 soan-ince doranmış
2-3 diş sarımsak
maydanoz
1 tat.kaş.salça( +var'ise biber salçası 1 tat.kaş.)
1 çorba kaş. un
1 çorba kaş sirke
3-4 çorba kaş.zeytinyağı, ayçiçek'de olur
hazırlanışı : soan pembeleşene kadar yağı'ile pişer ,1 diş sarımsak ,salça ilave edilir ,1 -2 dak kavurulur ,var'ise 1 domates küp doranmış ilave edilir, sıçak su,fasuliye ilave edip,kısık hateşte 45 dak. pişer ,2 diş sarımsak ,bıçağın yan tarafı ile ezilir ve kesmeden yemeye katılır . Sirke ,un karıştırılır ,1-2 çorba kaş. su ilave edip çorbaya katılır karıştırarak ,tuzlanır ,1-2 dak. kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatıp 5-10 dak dinlendikten sonra yemek hazır .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder