6 Eylül 2011 Salı

acılı ezme

ACILI EZMEmalzemeler
  • 5 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 3 yemek kacik zeytin yag
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatli kasik biber salcasi
  • 1 tatli kasik domates salcasi
  • 5-6 yaprak taze nane
  • 1 tane kuru sogan
  • yarim limon suyu
  • 1 yemek kasik nar eksisi
hazirlanisi
  • Sogan ve sarimsagi soyup rondada dograyin.
  • Biber ve Domateslerin kabugunu soyup rondadan gecirtin
  • Maydanoz ,nane ,salcalarida katip mikserden gecirtip derin bir kabin icersinde hepsini iyice karistirin .
  • Limon suyunu ,nar eksisini  ve tuz katip iyice karistirin.
  • Ben domatesli ekmek kurusunun üzerinde servis yaptim .
  •  Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder