Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket margarin (Sana hamurişi kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un (hepsini birden dökmemenizi öneririm)
İç dolgusu için ;
- 1 kase iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Margarin, yumurta,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Un ekleyerek tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- İç malzemeyi bir kasede harmanlıyoruz.
- Fırını 180 derece ısınmaya bırakıyoruz.
- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde açıyoruz. Ortasına cevizli harçtan koyup kapatarak yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Üzerlerine de birer parça ceviz koyup fırına veriyoruz.
- Pembeleşince fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder