5 Eylül 2011 Pazartesi

ŞEKERPARE


Anneme bayram için şekerpare yaptım. Tarifi  portakalağacı'ndan aldım.
Gerçekten çok beğendim. Denemenizi tavsiye ederim.

Hamuru için malzemeler
  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet için malzemeler
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
Üzeri için fındık içi

Şerbetin hazırlanması:
Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Şekerparelerin hazırlanışı:
Bütün hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun, unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlatın. Tepsiye aralıklı olarak dizip, üzerilerine fındıkları koyun. Fındıkları iyice bastırmanız gerekiyor, pişerken çıkıyorlar. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şekerpareler fırından çıktıktan 3 dakika sonra şerbeti dökün. Üzerine başka bir tepsi kapatıp, servis yapana kadar bekletin.
Şerbetin ılık, şekerparelerin sıcak olması gerekiyor.

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder