9 Eylül 2011 Cuma

pastane keşkülü nasıl yapılır


Normal keşkül ile pastanelerde yapılan keşkül arasındaki farka dikkat etmişseniz, pastane keşkülünün rengi sarı ve üzeri bol gözeneklidir. Çoğu pastanelerde keşkül, söz ettiğim şekli ile servis edilir. Bizim keşkülümüz keşkülü fukara şeker, süt, bir bütün yumurta, pirinç unu ve acı bademle yapılır. Pastane keşkülü ise, tarifimde verdiğim malzemelerle yapılır. Yapımı gayet kolay ve keşkülü de oldukça lezzetli. Sarı rengi ve üzerindeki gözeneklerde ayrıca pastanelerin görsel bonusu. Keşkülün gözenekli olması için, hazırlanmış keşkül kaselere paylaştırırken kepçeyi 25 ila 30 cm. yüksekten boşaltıyorlar. Bu sayede keşküller görülesi bir görsellik kazanıyor. Keşkül sıcakken gözenekler baloncuk şeklinde görünsede, soğuduktan sonra baloncuklar patlıyor ve yerinde gözenek oluşuyor. Ne güzel di mi? Sultan, gözenekli keşkül canı çektiğinde keşkülünü bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir litre kutu süt
bir bardak toz şeker
üç yumurta sarısı
bir kahve fincanı nişasta

Yapılması
nişastayı soğuk su ile inceltin
tencereye yumurta sarılarını ve sütü koyun
karıştırarak kaynatın
süt kaynamya başladıktan sonra, nişastayı ilave edin
ve tencereyi 3 dakika süre ile tekrar kaynatın, ocaktan alın
keşkülü kepçe ile kaselere 30 cm. yüksekten dökerek paylaştırın
ve soğuduktan sonra gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder